Patrick Maroon oroar framför kassen.Foto: Bildbyrån

Han är född i St. Louis. Nästa säsong ser han ut att spela sin hockey i St. Louis. Patrick Maroon är nära att göra sitt val.
– St. Louis är ett starkt alternativ, säger hans agent Ben Hankinson till The Athletics Jeremy Rutherford.

2006/2007 gjorde han 95 poäng på 57 matcher för St. Louis Bandits i NAHL. Sedan dess har Patrick Maroon utforskat mer eller mindre hela Nordamerika under sin ishockeykarriär. Men som 30-åring ser han nu ut att återvända hem.

Maroon, som i en minst sagt tunn marknad är en av ligans bästa kvarvarande free agents, har fått ett erbjudande av St. Louis Blues. Och är på väg att acceptera budet, dessutom. Hans agent Ben Hankinson vill dock inte bekräfta att klubbytet är klart.
– Vi kommer inte fatta något beslut i kväll, och även om Blues fortfarande är ett starkt alternativ så är det fortfarande andra lag med i det hela fortfarande, säger han till The Athletic.

Patrick Maroon är en utpräglad powerforward som sköt 27 mål för två säsonger sedan, då han ofta fick spela med Connor McDavid. Förra säsongen gjorde han 14+16 på 57 matcher i Edmonton innan han bytte klubb mot slutet och avslutade säsongen i New Jersey. Där gjorde Patrick Maroon 13 poäng på 17 matcher. Poängmässigt blev det därmed amerikanens bästa säsong i NHL-karriären.