Kellen Jones överlistar en motståndarmålvakt.Foto: All Over Press

Västervik förstärker centersidan. Kellen Jones ansluter till klubben i augusti.
– Han gillar att ha mycket puck och fördela spelet, säger sportchef Emil Georgsson.

Västerviks IK:s fans  kampanj Sommarswish bidrog till att Västervik kunde göra den här värvningen. Värvningen av den 27-årige kanadensaren Kellen Jones. Han blev under gårdagskvällen klar för den allsvenska klubben.

Jones har spenderat sin seniorkarriär på college, i ECHL och i AHL. Han har gjort 175 matcher i AHL och på dessa gjort 48 poäng. Förra säsongen spenderade han främst i ECHL där han gjorde 22 poäng på 35 matcher för Worcester Railers.
–  Kellen är en spelskicklig center som också kan spela forward. Han gillar att ha mycket puck och fördela spelet. Kellen kan styra powerplay, men även spela fysiskt trots sin storlek. Vi är glada att få Kellen till VIK nästa säsong och tror att han kommer kunna tillföra mycket offensivt i vårt lag, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson.

Jones draftades 2010 av Edmonton, i sjunderundan, som spelare 202 totalt.