Michelle Löwenhielm.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Hon representerade Sverige i OS redan 2014 och har sedan dess spenderat fyra år spelande för University of Minnesota-Duluth i collegeligan NCAA. Nu har Michelle Löwenhielm skrivit på för Conneticut Whale i NWHL – National Womens Hockey League.

Michelle Löwenhielm, 23, har hunnit med mycket under hockeykarriären. Hon debuterade som 15-åring i SDHL och hann sedan göra fyra säsonger med AIK – samt ett OS – innan hon lämnade Sverige för att spela collegehockey i Minnesota. Nu blir hon även första svenska i NWHL.

42 POÄNG PÅ 144 MATCHER

För University of Minnesota-Duluth skrapade den vänsterfattade centern ihop 42 poäng (tio mål, 32 assist) på 144 matcher under den fyraåriga sejouren. Insatsen tycks ha gett mersmak då Conneticut Whale i NWHL – största proffsligan för damer i USA – nu väljer att kontraktera Löwenhielm – den första svenskan att skriva på för ett lag i NWHL.
– För mig handlar det om att växa som person samt utvecklas som spelare och när jag nu blir en del av Conneticut Whale i NWHL är det precis vad jag hoppas kunna göra. Att spela med och mot några av de bästa spelarna i världen blir både roligt och utmanande. Jag är glad att ha skrivit på kontraktet då det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Löwenhielm till NWHL:s hemsida.

UPPMÄRKSAMMAS AV FÖRBUNDSKAPTENEN

Även Damkronornas förbundskapten Ylva Martinsen uppmärksammade Löwenhielm i ett inlägg på Twitter: