Max Pacioretty.Foto: All Over Press

Relationen mellan Montreal Canadiens general manager Marc Bergevin och lagets kapten Max Pacioretty har länge varit frostig. De nya uppgifterna från Marc Antoine Godin på The Athletic – att kaptenen inte längre är önskvärd utan istället kommer bytas bort – tycks därmed slå spiken i kistan för Paciorettys framtid i ”Habs”.

Max Pacioretty, 29, är en prototypisk powerforward med målgörande som sin specialitet. Innan årets skadefyllda säsong hade han gjort 39, 37, 30 och 35 mål sina senaste fyra säsonger med Montreal. I år fick han dock inte alls till det och den fnurra som verkar ha funnits på tråden mellan kaptenen och GM Bergevin har nu dragits till sin spets.

INGEN KONTRAKTSFÖRLÄNGNING – BYTESAFFÄR VÄNTAR

Enligt Marc Antoine Godin ska Bergevin ha låtit hälsa Pacioretty att amerikanens kontrakt – nu på väg in mot sitt sista år med en lönetaksträff på 4,5 miljoner – inte skulle förlängas och att Bergevin istället letar bytespartner. Hur Pacioretty ska ha reagerat på  beskedet framgår ej, men så sent som i slutet på säsongen bedyrade han sin kärlek för Montreal:
– Jag älskar att spela för Montreal. Jag tror inte jag träffat en annan spelare som älskar att spela för Montreal så mycket som jag gör.

Pacioretty gjorde säsongen 2017-18 totalt 37 poäng (17 mål, 20 assist) på 64 matcher.