Connor Hellebuyck.Foto: All Over Press/IBL

Connor Hellebuyck var under långa stunder fullkomligt makalös för Winnipeg Jets under Stanley Cup-slutspelet. Även om laget föll tungt i konferensfinalen mot Vegas Golden Knights tycks Jets ledning nu vilja trygga framtiden i mål och kontrakterar nu därför sin målvaktsjuvel för ytterligare sex säsonger framöver.

Kontraktet för Connor Hellebuyck, 25, får en lönetaksträff på 6,167 miljoner dollar per säsong – vilket innebär att han får näst högst genomsnittlig lön i laget, bara Dustin Byfuglien har högre med sin träff på 7,6 miljoner dollar. Kontraktsskrivningen gör att Hellebuyck, som haft statusen RFA, undviker att möta Jets i skiljedomstol gällande nästa kontrakt. Det innebär också att Hellebuyck blir UFA från och med säsongen 2024-25, vilket gör att målvakten vid 31 års ålder kommer kunna välja och vraka bland erbjudanden om han inte skriver på igen för Jets.

Ett synnerligen attraktivt utgångsläge.

SATTE AMERIKANSKT REKORD

Hellebuyck hade en mycket framgångsrik säsong. Inte nog med att hans 44 vinster var delat mest i hela NHL tillsammans med Tampa Bay Lightnings Andrei Vasilevskiy, han satte dessutom ett nytt rekord för mest vinster av en amerikanskfödd målvakt. Det tidigare rekordet på 43 hölls av Tom Barasso, men nu tillhör det alltså Hellebuyck på 44.

Hellebuyck hamnade dessutom på andra plats bakom Pekka Rinne i omröstningen för Vezina Trophy.