• Publicerat 12 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Marcus Krüger.Foto: All Over Press

Sejouren i Carolina Hurricanes blev en flopp. Marcus Krüger skickades till AHL, men fick hopp inför framtiden när han trejdades till Arizona Coyotes. Något spel blir det emellertid inte där. På torsdagen skickade han vidare – tillbaka till Chicago Blackhawks.

Det var i Chicago Blackhawks Marcus Krüger nådde karriärens höjdpunkter. Den före detta djurgårdscentern blev Stanley Cup-mästare med klubben både 2013 och 2015 och upplevde flera starka säsonger som defensivt ankare i lagets shutdown-kedja.

Men förra sommaren tog tiden i Blackhawks slut. Av lönetaksmässiga skäl tvingades den tidigare mästarklubben motvilligt trejda 28-åringen till Carolina Hurricanes. Klubbytet blev ett nedköp för Krüger. Efter ett mål och fem assist på 48 matcher med nya klubben skickades han till AHL för första gången sedan lockoutsäsongen 2012/13.

I början av maj kom så beskedet att Hurricanes hittat en ny klubbadress åt Krüger. 28-åringen hade blivit trejdad till Arizona Coyotes efter att Oliver Ekman Larsson lagt in ett gott ord åt landsmannen, som han vann VM-guld med i Köln förra året. Men nu står det alltså klart att det inte blir något spel i Arizona för svensken.

BLIR AV MED HOSSAS KONTRAKT

På torsdagen kom beskedet att Coyotes trejdar Krüger tillbaka till Chicago Blackhawks. Utöver honom följer MacKenzie Entwistle, Jordan Maletta, Andrew Campbell och ett femteval i draften 2019 med till Chicago. I gengäld tar Coyotes emot forwarden Vinnie Hinostroza och backen Jordan Oesterle samt ett femteval i draften 2019. Men den stora detaljen i trejden är att Coyotes tar över pensionerade Marían Hossas lönetaksträff. Det innebär en viktig lättnad för Blackhawks.

Hossa valde att stå över förra säsongen med en hänvisning till eksemproblem. Efter säsongen meddelade han att karriären var över. Blackhawks var därmed tvungna att svälja den lönetaksträff på 5,233 miljoner dollar som slovaken har fram till och med säsongen 2020/21.

I Oesterle och Hinostroza får Coyotes två spelare som spelade i NHL förra säsongen. Oesterle, 26, gjorde 15 poäng (5+10) på 55 matcher med Blackhawks och tog ett VM-brons med USA efter säsongen. Hinostroza, 24, hade 25 poäng (7+18) på 50 matcher med Blackhawks.