Christian ThomasFoto: Brian Snyder, Bildbyrån/Reuters

Rögle har visat framfötterna sett till värvningar de senaste veckorna. Idag presenterades skicklige forwarden Christian Thomas – vars pappa Steve Thomas under flera år var kedjekamrat med Mats Sundin i Toronto Maple Leafs – som klubbens senaste nyförvärv.
– Jag gillar att göra mål och är ganska bra på det, säger Thomas ödmjukt till klubbens hemsida.

Christian Thomas har hockeyn i blodet, kan man lugnt säga. Pappa Steve Thomas stod under en lång NHL-karriär för imponerande 933 poäng på 1235 matcher. Sonen Christian har inte nått samma framgång i NHL, men har likväl debuterat och spelat totalt 27 matcher. I AHL däremot har det blivit desto mer poäng – 190 poäng på 335 matcher, närmare bestämt.

TOG OS-BRONS MED KANADA

Den utpräglade målskytten Thomas var – lite oväntat – med och tog OS-brons med Kanada tidigare i år, och gör nu alltså Rögle och SHL till sin nästa utmaning att erövra.
– Jag skjuter mycket och jag hoppas fortsätta göra mål för Rögle i vinter i en ny liga, säger 26-åringen.

Sportchef Chris Abbot fortsätter, i och med värvningen av Thomas, att sätta sin speciella prägel på Rögles trupp:
– Christian är en mycket talangfull offensiv spelare, explosiv skridskoåkare med ett snabbt skott. Han tävlar i varje situation vilket är en egenskap jag fäster stor vikt vid. Jag vet att Christian kommer att bli ett spännande tillskott till vår förening och ser fram emot att ha honom hos oss om några veckor, avslutar en nöjd Abbot till klubbens hemsida.

Christian Thomas stod för 34 poäng (18 mål, 16 assist) på 51 matcher för Wilkes/Barre-Scranton Penguins i AHL den gångna säsongen. Kontraktet parterna emellan sträcker sig över en säsong.

För den som är på humör för lite gryniga bilder från kvalitetshockey ”back in the day”, ger vi er:

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.