Rasmus Sandin.Foto: Kajsa Kalméus

En av Sveriges stora stjärnor i den senaste juniorlandslagstruppen lämnar återbud till spel. Rasmus Sandin kommer inte spela med Juniorkronorna i Kanada.

Sverige har spottat ur sig stor backtalanger de senaste åren och kommer även i årets JVM ha en backsida av absolut toppklass. Även om Rasmus Dahlin knappast deltar kommer spelare som Timothy Liljegren, Nils Lundkvist, Adam Boqvist och Rasmus Sandin vara aktuella för spel.

Men Sandin har valt att tacka nej till säsongens första landslagssamling. Juniorkronorna ska spela en turnering i Kamloops, Kanada, under tiden den 27 juli till 5 augusti 2018, men där kommer inte Sandin vara med,

DRAFTAD AV TORONTO

Backtalangen har valt att tacka nej då han känner att hans senaste säsong var för lång, och innehåll för mycket resande, för att han ska kunna ladda om till spel redan nu. Det skriver hans agent Micke Rosell på twitter. Agenten skriver att beslutet ska ha skett i samråd med förbundskapten Tomas Montén.

Rosell skriver dock också att Sandin är fullt inställd på att försöka ta en plats i vinterns JVM-turnering. Backen kommer från en jättesäsong med Sault Ste. Marie Greyhounds men kommer, som det ser ut, spela för Rögle till hösten. Han gick som spelare nummer 29 i draften till den nya svenskkonolin Toronto.

Truppen, vars ursprungsversion släpptes i slutet av juni, ser nu ut så här:

MÅLVAKTER


  1. Adam Åhman
30. Samuel Ersson
35. Olle Eriksson Ek

BACKAR


  2. Adam Ginning
3. Adam Boqvist
4. Tom Hedberg
5. Sebastian Walfridsson
6. Simon Johansson
7. Nils Lundkvist
8. Filip Johansson
16. Filip Westerlund

FORWARDS

 

11. Emil Bemström
12. Jonatan Berggren
15. Oskar Bäck
18. Jacob Olofsson
19. Lucas Elevenes
20. Olle Lycksell
21. Isak Lundeström
22. Erik Aterius
23. Filip Hållander
25. Linus Karlsson
27. Rickard Hugg
27. David Gustafsson
28. Fabian Zetterlund
29. Marcus Sylvegård