• Publicerat 14 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Stan Bowman och Adam Boqvist.Foto: Bildbyrån/Erich Schlegel

Härom veckan blev det klart att backtalangen Adam Boqvist lämnar Brynäs för spel i Kanada. I en intervju med Hockeypuls förklarar han varför.
– Chicago vill att jag ska lära mig spelet på den sidan för att bli redo för NHL så fort som möjligt, säger han till tidningen.

Adam Boqvist spelade väldigt sporadiskt i SHL med Brynäs förra säsongen. Den här säsongen var förhoppningen att det 17-åriga backlöftet skulle få en mer prominent roll i laget. Men det var innan Chicago Blackhawks kom in i bilden.

Efter att ha draftat Boqvist som åttonde spelare i Dallas på midsommarafton var klubben inte sen med att skriva NHL-kontrakt med ynglingen. Det gav dem möjligheten att själva ta kontroll över hans framtid. Det gjorde man genom att visa vägen till juniorlaget London Knights i OHL.
– Jag tror det är bästa för mig, säger han till Hockeypuls.
– Det är många spelare som går direkt därifrån till NHL, så det är verkligen ingen dålig liga. Chicago vill att jag ska lära mig spelet på den sidan för att bli redo för NHL så fort som möjligt.

BLEV DUBBLA MÄSTARE 2016

London Knights är en av den kanadensiska juniorhockeyns största klubbar. Den ägs och tränas av den tidigare NHL-busen och Washington Capitals-coachen Dale Hunter. 2016 vann man sitt senaste OHL-mästerskap och passade samtidigt på att ta hem Memorial Cup, det stora kanadensiska juniormästerskapet där mästarlagen från de tre stora juniorligorna OHL, QMJHL och WHL deltar. Då med nuvarande NHL-spelare som Mitchell Marner, Matthew Tkachuk, Christian Dvorak och Victor Mete.

I årets NHL-draft hade klubben två spelare i första rundan, backen Evan Bouchard (till Edmonton som tionde spelare) och Liam Foudy (till Columbus som 18:e spelare)