• Publicerat 14 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Joel Armia och Connor Hellebuyck.Foto: James Carey Lauder-USA TODAY Sports

Han draftades av Buffalo Sabres i första rundan 2011. Efter en trejd i månadsskiftet blev Joel Armia klar för sin tredje NHL-klubb. Nu är han överens med Montréal Canadiens om ett kontrakt.

Joel Armia upplevde sin hittills mest produktiva NHL-säsong med Winnipeg Jets det gångna året. På 79 matcher sköt den tidigare stortalangen från Björneborg tolv mål och hade 29 poäng.

När Jets var tvungna att skapa lönetaksutrymme efter säsongen tvingades man ge upp den 25-årige högerforwarden i en trejd. Armia skickades till Montréal Canadiens tillsammans med målvakten Steve Mason i utbyte för backen Simon Bourque. Canadiens köpte ut Mason från hans kontrakt, men behöll den finske forwarden och är nu överens om en kontraktsförlängning med honom.

DRAFTADES TIDIGT 2011

Joel Armia undertecknade i går ett nytt ettårskontrakt värt 1,85 miljoner dollar.

Den storvuxne finländaren gjorde succé i Liiga som junior och hann göra 100 poäng (55+45) 149 matcher för Ässät innan han flyttade till Nordamerika 2013. I NHL har det gått trögare. Efter att ha draftats som 16:e spelare i första rundan av Buffalo Sabres 2011 skickades han till Winnipeg i Evander Kane-trejden 2015. Då hade han bara gjort en match för Sabres.

Totalt har Armia nu spelat 180 NHL-matcher och svarat för 58 poäng (26+32).