• Publicerat 14 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Zach Parise.Foto: Jeff Wheeler/Minneapolis Star Tribune/TNS/Sipa USA

Det var en sådan där tung säsong som kunde ha tagit kol på hela karriären. Men nu är Zach Parise på väg tillbaka – full av revanschlust efter fjolårets skadehelvete.
– Det känns bra nu, säger han till nhl.com.

Det började med en ryggoperation i slutet av oktober och avslutades med en fraktur på bröstbenet i slutspelet. Däremellan hann Zach Parise bara spela lite drygt en halv säsong och göra 15 mål och 24 poäng på 42 matcher samt ytterligare tre mål på tre slutspelsmatcher innan säsongen tog slut i förtid under slutspelsserien mot Winnipeg Jets.

Olyckorna på isen kunde ha blivit en dödsstöt i karriären för den tidigare stjärnforwarden. Parise, som fyller 34 år senare i månaden, har sju år kvar på ett kritiserat kontrakt som ger honom drygt 7,5 miljoner dollar per säsong. Nu står han inför den tuffa uppgiften att studsa tillbaka efter alla skador.

STÖRSTA TESTET – DE FYRAÅRIGA TVILLINGARNA

Parise kör sin försäsongsträning i Minnesota och deltar i sommarligan Da Beauty League, där flera andra NHL-spelare också figurerar. Han säger till nhl.com att han är glad över hur kroppen har reagerat hittills.
– Jag hoppas inte att någon kommer att tackla mig därute, men jag känner mig bra. Det är skönt att komma ut dit igen. Det känns bra.

Det största testet för veteranen har egentligen varit hans fyraåriga tvillingar som testat hans smärttröskel på allehanda vis. Dagliga påminnelser om att ”inte hoppa på pappa” har ekat i Parises hushåll.
– De gav antagligen bröstbenet sitt första test. Det är svårt att undvika det, skrattar han.

Om allt gått enligt planerna kommer att märkas under sommarens gång. Parise säger att han fått grönt ljus från läkarna att träna och spela som vanligt. Den mjukare hockeyn i Da Beauty League ger honom också chansen att komma in i rytmen, utan risk för att bli skadad på nytt.
– Man är här för att spela, komma i form och väsa sig. Ingen därute försöker skada någon annan.