Kevin Shattenkirk.
Nyheter

Efter skadefylld säsong ska stjärnbacken axla ledarroll: ”Ett föredöme att inspireras av”

ANNONS

Han var en av förra sommarens stora free agent-värvningar. Efter att ha genomlidit en skadefylld första säsong med New York Rangers är backen Kevin Shattenkirk redo att axla en större roll i en klubb under ombyggnad.
– Jag vill att killarna ska veta att jag är öppen för frågor. Vad de än behöver så är jag där för att lyssna, svara och vara ett föredöme att inspireras av, säger Shattenkirk i en intervju på Rangers webbsida.

Sommaren 2017 var Kevin Shattenkirk ett av de största namnen som figurerade på free agent-marknaden. Efter många år i St. Louis Blues blev han trejdad till Washington Capitals innan fjolårets trade deadline.

Någon fortsättning i den amerikanska huvudstaden blev det aldrig. Shattenkirk testade i stället att bli unrestricted free agent och hamnade i stället i New York Rangers. Amerikanen, med rötterna i Connecticut, skrev ett fyra årskontrakt värt 6,65 miljoner dollar per säsong.

Förhoppningen var att 29-åringen skulle stärka lagets blålinje och ge dem mer offensiv punch. Så blev det aldrig. Shattenkirk begränsades till 46 matcher och 23 poäng (5+18) innan en knäskada tvingade honom att ge upp säsongen. Detta under ett år när New York Rangers missade slutspel för första gången sedan 2010.

Efter att ha opererat sitt vänstra knä i januari har Shattenkirk haft ett halvår på sig att komma i form. För Rangers officiella webbsida berättar han att allt har gått som det ska och att han är helt färdigrehabiliterad och redo att börja spela igen.
– Jag är mitt uppe i sommarträningen och kan göra allt med mitt vänstra ben som jag kan göra med mitt högra. Rehaben blev klar i mitten av juni så senaste månaden har jag kunnat köra för fullt, vilket har varit skönt, säger Shattenkirk.

VANN COLLEGEMÄSTERSKAPET UNDER NYA RANGERS-COACHEN

Rangers går in i årets säsong med lite andra utsikter än vanligt. Under fjolårssäsongen beslutade sig lagledningen för att initiera en renoveringen av laget. Det fick till följd att flera veteraner trejdades i väg. Shattenkirk är numera en av de mer rutinerade spelarna i omklädningsrummet och förväntas som en sådan ta mer ansvar. Det är en roll han omfamnar.
– Jag vill att killarna ska veta att jag är öppen för frågor. Vad de än behöver så är jag där för att lyssna, svara och vara ett föredöme att inspireras av, säger Shattenkirk.
– Det viktigaste man måste lära sig tidigt i karriären är hur man är konsekvent. När man är yngre spelar man inte med lika mycket press. Man gör en del bra matcher och man gör en del dåliga. Det finns kvällar när man kanske inte spelar så bra, men ändå kan göra det okej. Det tar tid, men det är därför jag är här, för att hjälpa dem att lära sig det.

Kevin Shattenkirk är också en av spelarna i laget som faktiskt känner till nye coachen David Quinn sedan tidigare. 2009 vann de collegemästerskapet tillsammans med Boston University, där Shattenkirk tillbringade tre säsonger. Han har bara gott att säga om sin nygamla coach.
– Han är en kommunikatör. Det är något killarna ser fram emot. Vi har många unga killar som kommer att behöva bli coachade ordentligt och lära sig det fundamentala och vad det krävs för att bli ett vinnande lag. Där fyller han en viktig roll, säger Kevin Shattenkirk.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch