• Publicerat 15 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
BLEV 35 ÅR. Ray Emery har avlidit efter en drukningsolycka.Foto: AdMedia / Splash News

Den före detta NHL-målvakten Ray Emery uppges vara död. Lokala medier i Hamilton utanför Toronto skriver att 35-åringen drunknade i samband med en simtur på söndagsmorgonen, lokal tid.

Ray Emery besökte en väns båt vid Royal Hamilton Yacht Club i hemstaden Hamilton en timme utanför Toronto under helgen. Det var vid halv sju-tiden på söndagsmorgonen lokal tid som han och några andra hoppade i vattnet för att ta en simtur.

Efter att ha dykt i vattnet ska den tidigare NHL-målvakten aldrig ha tagit sig upp till ytan igen, berättar polisens utredare Marty Schulenburg för lokaltidningen thespec.com.
– Olyckligt nog möttes våra insatser i området runt piren av negativt resultat, säger han.

OKLART VAD SOM LÅG BAKOM OLYCKAN

Att det var just Ray Emery som drunknade rapporterades först av lokaljournalisten Andrew Collins. Polisen i Hamilton bekräftade senare uppgifterna:

Vad som låg bakom olyckan finns det inga svar på i nuläget.
– Vid den här tidpunkten har vi mer jobb att utföra innan vi kan svara på det. Vi pratar fortfarande med vittnen och ber alla som kan ha information att komma fram och prata med oss, säger Marty Schulenberg till thespec.com.

Emery var målvakt i Ottawa Senators under många år och vaktade bland annat lagets kasse när man tog sig till Stanley Cup-final mot Anaheim Ducks 2007. Totalt spelade han 287 NHL-matcher för Ottawa, Philadelphia, Anaheim och Chicago. Med Blackhawks blev han Stanley Cup-mästare 2013 efter att ha backat upp Corey Crawford i kassen under den lockoutförkortade säsongen.

Han spelade senast hockey under säsongen 2015/16, då det blev sex matcher i AHL och ytterligare sju för tyska Adler Mannheim.

Ray Emery blev 35 år.