Chris Abbott och Rasmus SandinFoto: Bildbyrån

I natt kom beskedet att Rasmus Sandin sajnats av Toronto. Hans framtid i Rögle är därmed osäker. Det kan leda till att Rögle måste värva en ersättare.
– Vilken typ av back, om han är offensiv eller defensiv, vill jag hålla för mig själv än så länge, säger sportchef Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Rasmus Sandin valdes i draften som nummer 29 totalt, av Toronto Maple Leafs. I natt skrev han på ett treårigt rookieavtal med den klassiska klubben, som blivit en ny svenskkoloni.

Därmed kan Rögle komma att tappa en tänkt pjäs till kommande säsong. Beslutet om var stortalangen spelar ligger nämligen helt och hållet i Torontos händer.
– Vi har åtta backar under kontrakt med Rasmus inräknat, men vi behöver åtminstone en till ifall han försvinner, säger sportchefen Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.
–  Jag letar efter en back, sen spelar det inte så stor roll om han är vänster- eller högerskjutande. Vilken typ av back, om han är offensiv eller defensiv, vill jag hålla för mig själv än så länge.

Däremot tror han att Lucas Elvenes, som tidigare sajnat med Vegas, blir kvar i Rögle ett år till.
– Jag räknar med att Lucas kommer att medverka under rookiecampen borta i Vegas, men som jag förstått det kommer han att inleda säsongen med oss, men man vet aldrig. För Lucas utveckling tror jag att det är bäst att han stannar och utvecklas här.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.