• Publicerat 17 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Michelle Löwenhielm.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Michelle Löwenhielm blir den första svenska spelaren i den amerikanska ligan NWHL till hösten. Det hoppas hon ska leda tillbaka till Damkronorna. För efter förbundskaptensbytet är hon redo att spela i landslaget igen.
– Jag och Boork kom inte överens, men det har vi lagt bakom oss nu, säger Löwenhielm till SVT Sport.

Michelle Löwenhielm var en av svensk damhockeys stora talanger. Hon spelade i SDHL redan som 15-åring och debuterade i Damkronorna året därpå. Men efter att ha varit given i landslaget under många år spelade centern inte en enda landskamp den gångna säsongen och var aldrig aktuell för OS-spel i Sydkorea.

Anledningen till det avslöjar hon nu i en intervju med SVT Sport. Där berättar Löwenhielm att hon och före detta förbundskaptenen Leif Boork inte drog jämt.
– Jag och Boork kom inte överens, men det har vi lagt bakom oss nu, säger hon.

”HEDRANDE OM JAG FÅR SÄTTA PÅ MIG TRÖJAN IGEN”

Med Ylva Martinsen som ny förbundskapten är Löwenhielm dock intresserad av en comeback i den blågula tröjan.
– Hon har varit väldigt duktig och gjort väldigt mycket för U18. Det är roligt både för landslaget och henne, säger hon om Martinsen.
– Jag tycker det är roligt och hedrande om jag får sätta på mig tröjan igen.

Michelle Löwenhielm har fyra år av collegehockey med University of Minnesota-Duluth bakom sig. Nästa säsong ska hon fortsätta spela hockey i Nordamerika. Nyligen blev hon som första svensk klar för spel i den amerikanska ligan NWHL, där hon ska representera Connecticut Whale.