• Publicerat 17 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Stephan Guiance.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

AIK tappade Eric Norin till Brynäs och Södertälje tappade Dan Pettersson till Linköping. De sena värvningarna från Hockeyallsvenskan till SHL har rört upp känslorna i Sverige. Men allsvenskans vd Stephan Guiance säger att man måste följa de avtal som finns – avtal som klubbarna varit med att jobba fram.
– Från mitt perspektiv tycker jag att det är lite olyckligt att man går ut och publikt kritiserar det här, säger han till Radiosporten.

Vi må befinna oss mitt i varmaste juli, men det hindrar inte hockeydebatten från att gå het. Ett par sena värvningar, där SHL-klubbar plockat spelare från allsvenska klubbar, råder det upprorsstämning både bland klubbar och supportar i landet.

Det är inte minst Brynäs värvning av AIK-backen Eric Norin och Linköpings värvning av Södertäljes center Dan Pettersson som har fått känslorna att svalla. Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance har fått utstå en hel del kritik i kölvattnet av värvningarna. I en intervju med Radiosporten påpekar han att de allsvenska klubbarna själva har haft en minst lika stor roll i det här.

”VI HAR EN KONTINUERLIG DIALOG MED SHL”

– Deras klubbar har varit del av den här överenskommelsen. Det brukar vara så att kommer man överens med någon om någonting så håller man den överenskommelsen annars kommer inte någon att vilja göra nya överenskommelser med en, säger Guiance.

Han hade gärna sett att klubbarna hållit kritiken internt för att förbättra situationen.
– Från mitt perspektiv tycker jag att det är lite olyckligt att man går ut och publikt kritiserar det här. Vi har ju kontinuerlig dialog med SHL och det är där vi kan föra den här typen av samtal.

Under augusti får alla inblandade parter möjlighet att vara med och bidra till en förändring av det nuvarande systemet. Då ska SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan träffas och se över både förutsättningar för övergångar och hur förflyttningar ligorna emellan ska fungera framöver.