• Publicerat 20 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Derek Grant.Foto: Marc Sanchez/Icon Sportswire

De har redan Sidney Crosby, Jevgenij Malkin, Derick Brassard, Riley Sheahan och Matt Cullen i truppen. Trots det värvade Pittsburgh Penguins i natt en sjätte center när man plockade in Derek Grant från free agent-marknaden.

Det råder inte direkt någon brist på centrar i Pittsburgh Penguins inför kommande säsong. Under förra säsongen värvade man in Riley Sheahan från Detroit Red Wings såväl som Derick Brassard från Ottawa Senators. När free agent-marknaden sedan öppnade 1 juli hämtade man även tillbaka veteranen Matt Cullen efter en säsong med Minnesota WIld.

Med tanke på att Penguins redan hade Sidney Crosby och Jevgenij Malkin tidigare skulle man kanske kunna tro att de var nöjda med fem utpräglade centrar. Men icke.

I natt kom nämligen beskedet att mästarklubben från 2016 och 2017 breddat truppen med ytterligare en center. Från free agent-marknaden hämtade general managern Jim Rutherford in Derek Grant på ett ettårskontrakt med minimilönen 650 000 dollar.

SPRÄCKTE MÅLTORKAN – REJÄLT

Att Grant fick vänta till 19 juli med att skriva nytt NHL-kontrakt är lite av en överraskning. Den 28-årige kanadensaren upplevde karriärens bästa säsong med Anaheim Ducks och sköt tolv mål och 24 poäng som fjärdecenter. Detta efter att ha spelat närmare 100 matcher innan förra säsongen utan att göra mål.

Grant draftades ursprungligen av Ottawa Senators i fjärde rundan 2008. Utöver NHL-spel med Senators har han även hunnit med stopp i Calgary, Buffalo och Nashville innan han kom till Anaheim i fjol.

Nu blir han en av sex centrar i Pittsburgh Penguins.