• Publicerat 22 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Patrick Eaves.Foto: Peter Joneleit /Cal Sport Media

Patrick Eaves spelade bara två matcher förra säsongen. Han tvingades ta ett steg tillbaka efter att ha diagnostiserats med Guillain-Barrés syndrom. Men nu meddelar Anaheim Ducks general manager Bob Murray att det finns positiva nyheter.

Patrick Eaves upplevde NHL-karriärens bästa säsong när han sköt 32 mål och hade 51 poäng på 79 matcher för Dallas Stars och Anaheim Ducks under 2016/17. Det medförde att han fick ett nytt treårskontrakt med Ducks värt närmare tio miljoner dollar.

Men fjolårets blev ingen hit. 34-åringen hann bara spela två matcher och skjuta ett mål innan säsongen var över. Efter att ha mått dåligt fick veteranen beskedet att han led av Gullain Barrés syndrom, en sjukdom där kroppens eget immunförsvar attackerar en del av det egna nervsystemet. Sjukdomen kan få dödlig utgång, men i Eaves fall upptäcktes den i tid och kunde behandlas med gott resultat.

FRÅGETECKEN FÖR RYAN KESLER

Nu ser amerikanen till och med ut att kunna återuppta sin hockeykarriär. Under en supporterevent i går uttalade sig Anaheim Ducks general manager Bob Murray om Eaves och uttryckte optimism kring hans möjligheter att spela nästa säsong.

Lika optimistisk är han däremot inte kring en annan veteran i Ryan Kesler, som har dragits med stora höftproblem efter en omfattande operation inför förra säsongen.
– Just nu är jag mer övertygad om att Patrick Eaves kommer att spela hela säsongen än jag är att Ryan Kesler gör det, även om Ryan säger att han kommer att bli bra, uppges Murray ha sagt enligt Orange County Register.

Kesler, som fyller 35 år i höst, spelade 44 matcher förra säsongen efter att ha avstått första halva av säsongen. Han noterades för åtta mål och 14 poäng.