Mar 12, 2017; Chicago, IL, USA; Chicago Blackhawks goalie Corey Crawford (50) deflects the puck off center Tanner Kero (67) during the third period against the Minnesota Wild at the United Center. Chicago won 4-2. Mandatory Credit: Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Nyheter

Målvaktsstjärnans oroade besked: ”Jag är inte hundra procent”

ANNONS

Chicago Blackhawks missade slutspel för första gången på tio år förra säsongen. Mycket på grund av målvakten Corey Crawford skadeproblem. Nu kommer oroande besked gällande hans hälsa inför nästa säsong.
– Jag är inte hundra procent, säger han till Chicago Sun-Times.

Corey Crawford var strålande i inledningen av förra säsongen. Nästan på egen han höll kanadensaren Chicago Blackhawks flytande när spelet inte fungerade under de första månaderna av säsongen. Men i december kom stjärnsmällen som sänkte både målvakten och i slutändan laget.

Crawford drabbades av en huvudskada och blev uppsatt på skadelistan över juluppehållet. Återhämtningen drog ut på tiden och när han slutligen testades på is inför en bortamatch mot Arizona Coyotes i februari fick han ett bakslag som höll honom borta resten av säsongen.

I samband med Chicago Blackhawks fan convention, som startade i går, levererade både general managern Stan Bowman och coachen Joel Quenneville positiva besked gällande Crawford. Båda räknar med att 33-åringen kommer att vara redo för spel när träningslägret startar om en och en halv månad. Crawford själv? Han lämnade desto större tvivel.

”DET HAR INTE VARIT ENKELT”

På frågan om han kommer att vara redo för spel svarade han:
– Det är svårt att svara på just nu, men det är väldigt möjligt. Vi har kommit långt på vägen de senaste månaderna och det finns en väldigt god chans att det kan hända, svarade Crawford enligt Chicago Sun-Times, men lade också till att:
– Det känns rätt bra just nu, men jag är inte hundra procent.

Det är just den sista kommentaren som har skapat en hel del oro bland Blackhawks fans. Crawford var inte specifik med vad han har gått igenom sedan han drabbades av sin huvudskada i december, men det har pratats om yrsel och andra bieffekter efter en hjärnskakning som inte riktigt velat ge med sig.
– Behandlingarna går bra och vi gör små framsteg och jag blir lite bättre, så det är en process. Det har varit en process sedan i december och det har inte varit enkelt, säger Crawford kryptiskt.

Corey Crawford hann göra 28 matcher i fjol och hade en räddningsprocent på 92,9 innan säsongen olyckligt tog slut i förtid. Om han inte är redo för spel när säsongen startar har Blackhawks Anton Forsberg och Cam Ward att tillgå.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL