Matt Anderson.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Matt Anderson är ett av Rögles tunga nyförvärv inför säsongen. Men centern missar de inledande SHL-omgångarna.
– Självklart hade vi velat ha Matt här från dag ett, men detta visste vi redan när vi började diskutera med honom, säger sportchef Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Efter att ha gjort 40 respektive 34 poäng i Djurgården misslyckades Matt Anderson i Skellefteå. Skador och ett svagt spel gjorde att han landade på åtta poäng på 23 matcher.

35-åringen är dock tänkt att ha en stor roll i Rögle under kommande säsong. Men han missar de inledande omgångarna. Troligtvis de första fyra.
– Det beror på kontraktsmässiga omständigheter, säger sportchef Chris Abbott till Helsingborgs Dagblad.
– Självklart hade vi velat ha Matt här från dag ett, men detta visste vi redan när vi började diskutera med honom. Det är självklart inte den bästa situationen, men jag känner Matt personligen och vet vad det är för karaktär. Han kommer att gå rakt in i vårt lag när han kommer och göra skillnad direkt.

Anderson ser ut att ansluta i slutet av september. Detta för att han, om han ska kunna spela på artistskatt, inte får vara i Sverige under ena halvan av året.

Rögle kommer att ersätta Anderson med spelare för juniorlaget. Balinth Horvath och Kevin Wennström ligger närmast till hands, säger Abbott.