William Quist.Foto: Per Olert/Bildbyrån

Efter 232 allsvenska matcher och 143 framträdanden i Hockeyettan tar William Quist avsked från Sverige för den här gången. Forwarden är klar för spel i Herlev.

Tidigare har William Quist hintat om att han vill lämna Sverige och testa på spel i ett annat skandinaviskt land. Nu har hans önskan gått i uppfyllelse. Den 29-årige powerforwarden är klar för spel i danska Herlev Eagles. Han återförenas därmed med tränaren Patric Wener, som hade Quist i Björklöven för fyra säsonger sedan.

William Quist kommer närmast från två säsonger i Almtuna. Där blev det 34 poäng på 75 matcher. Totalt har han 90 poäng på sina 232 framträdanden i HockeyAllsvenskan.

Vad är det för klubb han kommer till då? Herlev har de senaste fyra säsongerna haft det tungt och missat slutspel. De tre senaste åren har man slutat tia i den danska ligan. I laget finns bland annat Jesper Thörnberg och superprofilen Kim Staal.