Johan WiklanderFoto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

I våras stod det klart att klubbikonen Johan Wiklander inte skulle få bli kvar i Örebro efter åtta raka säsonger. Nu skriver rivalen Karlskoga på sin hemsida att 37-åringen tränar med dem.

Johan Wiklander hade under förra säsongen svårt att platsa i Örebros SHL-trupp och det blev endast 31-matcher för närkingarna. Under en period av säsongen var han utlånad till Karlskoga i Hockeyallsvenskan där han på sina tio matcher gjorde sex poäng.
—  Jag fick komma dit och spela jättemycket varje match, fick vara med och bidra och få tillbaka självförtroendet, berättade han om utlåningen för hockeysverige.se i december.

TRÄNAR PÅ OBESTÄMD TID

I våras stod det klart att Wiklander fick lämna Örebro efter åtta år och nu skriver Karlskoga på sin hemsida att veteranen kommer träna med dem på obestämd tid.
— Vi har sedan tidigare Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck på landslagsuppdrag, samtidigt som Juliuz Persson inte tränar för fullt. Sen söker vi som bekant en forward och hymlar inte om att vi kan vara intresserade av Johans tjänster. Därför ser vi det som positivt att Johan kommer till oss och vi får ta pulsen på varandra, säger sportchefen Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Johan Wiklander har, förutom de tio matcher han gjorde under fjolårssäsongen, även spelat i klubben säsongen 2005/2006. Då blev det 40 poäng i den allsvenska grundserien.
— Jag har ännu ingen klubb klar och BIK är just nu kort om folk. Därför passar det bra att jag tränar med klubben och ger oss båda möjligheten att känna på varandra ett tag framöver. Sen får vi se vart vi hamnar, säger Johan Wiklander