Quinn Hughes.
Nyheter

Ny förlust för Monténs gäng – jättetalangen briljerade: ”Bästa backen efter Rasmus Dahlin i draften”

Juniorkronorna förlorade även sin tredje match av World junior Showcase i Kamlopps. Denna gång på övertid efter att ha tappat ledningen. Slutresultatet skrevs till 5-4 för USA och det var två amerikanska bröder som gick i frontlinjen.

Efter att ha besegrat USA blå i premiären blev det förlust mot Finland. Sent igår kväll kom andra raka förlusten då USA stod för motståndet.

Det började dock bra för Juniorkronorna som efter tre minuter var i ledning med 2-0. Båda målen inprickade av Rickard HuggJack Hughes reducerade (assisterad av brodern Quinn Hughes) i mitten av den första perioden, men lite senare kunde Isac Lundeström öka på Sveriges ledning.

Backen Quinn Hughes gick som nummer sju i sommarens draft när han valdes av Vancouver. Brorsan Jack spås gå högt nästa år. Quinn hade tre assist i nattens match.
— Quinn var den bästa backen efter Rasmus Dahlin i draften och lillebrorsan är säkert en utmanare att gå som nummer ett nästa år, berättar förbundskapten Tomas Montén för Hockeynews.

I den andra perioden gick USA fram till 3-3 innan Sverige ånyo kunde ta ledningen genom Fabian Zetterlund. Men San José-prospectet Josh Norris ville annorlunda när han både kvitterade och sedan avgjorde på övertid.

Nästa match för svenskt vidkommande är redan på fredagen då Kanada står för motståndet.