Tomas Montén.
Nyheter

Ny förlust: ”Göra den bästa matchen sist”

Efter seger i inledningsmatchen har Juniorkronorna nu förlorat tre raka matcher. Senast i natt svensk tid då Kanada blev för övermäktiga. Slutresultatet skrevs till 1-4.
— Vi skapar mycket men det är dags att stänka dit några nu, säger backen Nils Lundkvist till HockeyNews.se.

Sverige har genom hela World junior showcase i kanadensiska Kamloops skapat mycket, men haft svårt att sätta dit chanserna. Så också inatt mot Kanada då 27 skott avlossades men bara ett hittade in i mål.

Efter en mållös första period hände precis allt i den tredje periodens sista minut. Klockan hade tickat upp på över 19 minuter när Jared McIsaac gav Kanada ledningen. Men det skulle bara dröja 16 sekunder innan Marcus Sylvegård kvitterade. Hemmanationen skulle dock gå in till pausvila i ledning då Alex Formenton tre sekunder från slutet hittade nätet.

MacKenzie Entwistle och Joel Teasdale blev kanadensiska målskyttar i den tredje perioden.

En vinst i premiären har bytts ut mot tre raka förluster. Nu väntar Finland i sista matchen natten mellan lördag och söndag svensk tid.
— Under mästerskap pratar vi alltid om att göra den bästa matchen sist och det ska vi visa imorgon, säger förbundskapten Tomas Montén till HockeyNews.se.