Sebastian Dyk.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Han har under flera säsonger levererat bra med poäng i Hockeyallsvenskan. Men det där sista lilla verkar ha saknats för att Sebastian Dyk ska bli en SHL-spelare permanent. Nu ska han ta nästa kliv i Södertälje.

26, 30, 27, 23. Där har ni Sebastian Dyks totalpoäng för de fyra senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan. Fullt godkända siffror, men ändå har det saknats något för att SHL-klubbarna ska höra av sig med anbud till den 25-årige skåningen.
— Jag fick testa på SHL med HV71 när jag kom upp som junior där, men jag var inte riktigt redo då. Jag hade inte självförtroendet som jag behövde för att lyfta, berättar han för Transfercentralen.

KOM INTE FRAM TILL NÅGOT NYTT KONTRAKT

Efter två säsonger i hemstaden Malmö med spel för IK Pantern gör han nu en omstart i Södertälje.
— Jag hade två bra år i Pantern men vi kom inte fram till något nytt kontrakt. Vi kom inte överens. Södertälje hörde av sig och visade stort intresse vilket jag tyckte var superkul. De presenterade en intressant plan och hade bra tankar kring mig och min roll. Det kändes helt rätt. Det var inget snack om saken.

Han berättar att han i Södertälje vill jobba på jämnheten. Poängen har tidigare kommit o ojämn takt. Förra säsongen fick han chansen med Malmö i en SHL-match och han menar på att han kände att han kan spela i högsta ligan.
— Jag kände att det inte var några problem alls att hävda mig i SHL, att jag kunde hantera den nivån. Det gäller att ta sig till SHL och när man kommer dit ska man vara så förberedd det bara går. Jag ser Södertälje som ett bra ställe för mig att ta nästa kliv.