Linus Persson.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Efter sex raka säsonger i SHL valde Linus Persson till den kommande säsongen att ta klivet ner till Hockeyallsvenskan och Leksand – en klubb han spelade för senast för tolv år sedan. Men det saknades inte intresse från SHL.

Efter två säsonger i Luleå och fyra i Färjestad blir det nu Hockeyallsvenskan igen för 32-årige Linus Persson. En liga han senast spelade i säsongen 2011/2012 när han skottade in hela 51 poäng för Bofors. Något nytt kontrakt i Färjestad blev det inte.
— De har sett över sitt lag som man alltid gör och jag ingick väl inte i framtidsplanerna så det var väl inget konstigt med det. Det är ju så det funkar i den här branschen, konstaterar Linus Persson i en intervju med Hockeypuls.

UTMANINGEN LOCKADE

Trots intresse från andra SHL-klubbar så valde han Leksand. Mycket beroende på utmaningen. Klubben tippas ju i toppen kommande säsong och kraven från alla runtomkring är som vanligt SHL-avancemang.
— Intresse fanns från SHL men jag kände att Leksand var en härlig utmaning och framförallt kanske man kan få en större roll än vad man haft sista året i Karlstad och så, men utmaningen var det som lockade.

Linus Persson har Viking från Hagfors som moderklubb. Men det var i Frölunda han spenderade den största tiden av sin juniorkarriär. Efter att ha varit runt i några klubbar i andraligan, däribland Leksand, landade han så småningom i Karlskoga där det blev fyra produktiva säsonger i Bofors. Forwarden hymlar inte med förväntningarna inför vad som komma skall nu i återkomsten till Dalarna.
—  Jag ser fram emot en rolig vinter och jag hoppas att jag kommer spela ända in i slutet av april och jag vill vinna den sista matchen på säsongen.