Isac LundeströmFoto: Bildbyrån

Isac Lundeström hade en rätt fin vecka. Han skrev NHL-kontrakt med Anaheim och imponerade för Juniorkronorna. Nu hyllas han av nhl.com och förbundskapten Tomas Montén.
– Han leder med exempel, säger Montén till sajten.

Juniorkronorna hade det ganska tungt under World Juniors Summer Showcase, och åkte på flera täta och tunga förluster. Men det fanns ändå några glädjeämnen under turneringen i Kanada.

När NHL.com lyfter fram de tio spelare som imponerade mest under turneringen tar en svensk plats. Det är Luleås Isac Lundeström. 18-åringen, som valdes som nummer 23 i draften i somras, hyllas av nhl.com trots att han ”bara” gjort ett mål på de fyra matcherna.
– Han var Sveriges bästa spelare, skriver de.

SKREV KONTRAKT MED ANAHEIM

Tomas Montén, Sveriges förbundskapten, håller med i berömmet.
– Han har varit vår bästa forward. Han var med i JVM förra året, har spelat på en hög nivå och leder med exempel. Han har varit väldigt bra för oss. Han leder sin kedja och skapar målchanser. Han är en av de spelarna som vi måste luta oss emot, säger Montén.

Isac Lundeström skrev i dagarna på sitt första NHL-kontrakt med klubben som draftade honom, Anaheim. Luleåspelaren gjorde 15 poäng på 42 matcher i SHL den gångna säsongen.

De övriga nio spelarna som tar plats på NHL.com’s ranking är Noah Dobson (Kanada), Joel Farabee (USA) , Jack Hughes (USA), Quinn Hughes (USA), Rasmus Kupari (Finland), Jay O’Brien (USA), Mattias Samuelsson (USA), Ty Smith (Kanada), Aarne Talvitie (Finland)

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.