Daniel Paille.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Han har inte spelat någonting sedan Thomas Larkins vansinnestackling i CHL förra säsongen. Nu kommer beskedet att Daniel Paille lämnar Brynäs.
– Det är som jag sagt många gånger tidigare fruktansvärt tråkigt och jag lider med Daniel och hans familj. Det var ett rent överfall och en fullständigt idiotisk tackling där spelaren i fråga inte ens var i närheten av pucken, säger sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Daniel Paille värvades till Brynäs som en ifrågasatt Stanley Cup-mästare, men gjorde omedelbar succé. Snabbt blev han en stor profil och en publikfavorit, och under slutspelet 2017 var han en av de bärande spelarna när Brynäs tog sig till final mot HV71.

Men under CHL-matchen mot Adler Mannheim förra säsongen förändrades Pailles karriär och liv. Under slutskedet av matchen åkte han på en ful tackling från Thomas Larkin, och sedan dess har den 34-årige kanadensaren inte kunnat spela. När Brynäs igår tog lagfoto inför säsongen var han inte med, och nu kommer det väntade beskedet. Paille och Brynäs bryter kontraktet.
– Jag hade älskat att spela ett eller flera år till för Brynäs, jag uppskattade verkligen min tid i klubben, fansen och gruppen av spelare. Av det Stefan sa i våra diskussioner så uppskattade han vad jag har bidragit med också vilket gjorde situationen enklare. Det finns definitivt viktigare saker i livet, och en av dem är den mentala hälsan. Han var väldigt förstående och båda parter förstod att vi vid något tillfälle var tvungna att gå vidare, säger Paille till klubbens hemsida.

ÄVEN GRANSTRÖM HAR STORA PROBLEM

Han fortsätter:
– Jag kan definitivt säga att jag är överväldigad över stödet från alla delar av Sverige. Det har varit otroligt och jag har verkligen känt av det.

Sportchefen Stefan Bengtzén är ledsen över det beslut som klubben tvingats ta.
– Det är som jag sagt många gånger tidigare fruktansvärt tråkigt och jag lider med Daniel och hans familj. Det var ett rent överfall och en fullständigt idiotisk tackling där spelaren i fråga inte ens var i närheten av pucken.

Daniel Paille är inte den enda Brynässpelaren som har problem. Även Jonathan Granström har en hjärnskakning, och återhämtningen är lång för grovjobbaren. Han kommer inte spela i SHL-premiären mot Luleå.
– tatus med Granström är att han för närvarande inte tränar med laget. Han rehabtränar och blir bättre, men det går långsamt. I dagsläget är han inte aktuell för spel i seriepremiären, mer än så vet vi inte just nu, säger Bengtzén.