Emil Molin skadade sig direkt.Foto: Bildbyrån

Beskedet var bättre än vad som först befarades. Men Emil Molin tvingas ändå till operation efter skadan på ispremiären igår.
– Han är tillbaka så han kan spela seriepremiären i Mora, är tanken, säger sportchef Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

Emil Molin slog igenom ordentligt förra säsongen och vann HockeyAllsvenskans poängliga i Modos tröja. Men den här säsongen kunde ha börjat bättre för Malmös nyförvärv. Han skadade benet redan på första isträningen igår, och nu kommer beskedet att han tvingas till operation.

Malmös förhoppning är dock att han ska kunna spela i premiären. Igår befarade klubben att hela säsongen skulle vara körd.
– Ja, så var det. Men nu handlade det inte om den typen av operation som vi trodde i går, utan vi kommer göra en meniskoperation. Så han är borta ungefär en månad, säger sportchef Patrik Sylvegård till Kvällsposten.
– Då testar vi igen, men vår läkare och Emil själv tror att det skall fungera då. Det blir jättesvårt för mig att uttala mig om det.

MISSAR CHL-SPEL

Skulle operationen inte gå som planerat skulle Molin fortfarande riskera att missa hela säsongen. Sylvegård antar dock att den första operationen kommer räcka.
– Det är vad vi utgår ifrån. Annars hade vi gjort den andra operationen direkt. Han är tillbaka så han kan spela seriepremiären i Mora, är tanken.

Molin missar nu Malmös fyra första matcher i CHL.