Magnus Hellberg.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

KHL-lagen är i full gång gällande träningsmatchandet inför säsongen som drar igång i början av september. Den svenske VM-målvakten Magnus Hellberg har fått en drömstart i stjärntäta SKA St.Petersburg.

Det stora lyftet verkar ha kommit i Magnus Hellbergs karriär. Efter fem år i Nordamerika utan att lyckas ta en ordinarie tröja i NHL styrde han förra sommaren kosan mot KHL. Första säsongen i Kunlun, där han bland annat fick spela i ligans all star.match, blev succéartad och 27-åringen stod även för en solid insats under de tre VM-matcher han deltog i.

ETT MÅL PÅ TRE MATCHER

I slutet av maj presenterades han av storklubben SKA St.Petersburg och igår säkrade de turneringssegern i Sochi Open. Hellberg höll nollan i matcherna mot Kunlun Red Star och Ak Bars Kazan. Mot arrangerande Sochi släppte han bara en puck förbi sig.

I SKA förväntas Hellberg gå en tuff kamp mot den ryske landslagsmålvakten Igor Shestyorkin om förstaspaden. I övrigt innehåller laget stjärnor som Pavel DatsyukNail Yakupov och Viktor Tikhonov samt svenskarna David Rundblad och Patrik Hersley.