Förbundskapten Magnus Hävelid och hans Småkronor får en tuff nöt att försöka knäcka i semifinalen mot Ryssland.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Sveriges U18-landslag föll i den sista gruppspelsmatchen av Hlinka-Gretzky Cup i Kanada. Det var hemmanationen som var starkast och kunde vinna med 4-3. Nu väntar Ryssland i semifinal. Ett Ryssland som gått fram som en slåttermaskin i grupp B.

Sverige vann sina båda inledande gruppspelsmatcher mot Slovakien respektive Schweiz. Men hemmanationen Kanada i Edmonton blev en tuffare uppgift. Det började dock bra för Sverige som tog ledningen med 1-0 i den första perioden genom Frölundas Lucas Raymond.

VÄNDE PÅ STEKEN

Kanada skulle dock kvittera genom Josh Williams innan periodvisslan ljöd och i den andra perioden kunde Alexis Lafrenière ge hemmalaget ledningen.

Alexander Holtz spelade fram till Lucas Raymonds första mål och en bit in i den tredje perioden var det ombytta roller när Djurgårdens 16-åring var sist på pucken. Matthew Robertson gav dock ånyo kanadickerna ledningen innan Sverige på nytt kunde kvittera genom Elmer Söderblom.

Kanada var dock starkare och Bowen Byram kunde avgöra i powerplay bara minuter från slutet.

Resultatet innebär att Sverige slutar tvåa i gruppen och därmed kommer ställas mot Ryssland i fredagens semifinal. Ett Ryssland som har gått fram som en ångvält i sin grupp. Tre raka segrar och 18-5 i målskillnad.