Genrebild.Foto: Bildbyrån

Det ryska KHL-laget Avangard Omsk gör en flytt av det mäktigare slaget. På grund av problem med den egna hemmaarenan flyttar de nu sina hemmamatcher 260 mil till Moskva-området.

Det är på ligans hemsida som nyheten om flytten står att läsa. På grund av problem med Avangard Omsks ordinarie hemmaarena, Arena-Omsk, har de inte blivit godkända för spel där den kommande säsongen.

”PROBLEMATISK SITUATION”

Istället ska klubben, med svensken Johan Sundström i laget, spela sina hemmamatcher i Arena Balashikha som ligger i Moskva-regionen, 260 mil från Omsk.
— Vi mötte en problematisk situation där Avangard snabbt fick hitta en ny arena för att inte missa den kommande säsongen. I slutändan kommer det valda alternativet att vara perfekt för laget, deras fans och ligan, säger KHL:s vice president Georgy Kobylyansky till ligans hemsida.

Det är ännu oklart hur länge laget kommer tvingas spela i Moskva-området, men enligt vad ligans hemsida låter berätta så kommer de spela en utomhusmatch i Omsk under tiden de håller till i Moskva.