Jacob Josefson.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Igår möttes Almtuna och Djurgården i första träningsmatchen för säsongen. Det var SHL-klubben som kunde gå segrande ur striden med 2-5 i Gränbyhallen. Det var nyförvärven som visade vägen. Däribland Jacob Josefson.

Den inledande perioden blev mållös och längst bak stod Robin Jensen och räddade puckar för sin nya klubb Djurgården.

Istället var det Almtuna som tog ledningen i den andra perioden men den glädjen skulle bli kortvarig en av sommarens hetaste värvningar i form av Dick Axelsson hittade nätet.

JOSEFSON MED FÖRSTA MÅLET PÅ ÅTTA ÅR

Backen Axel Andersson draftades i somras av Boston och det var han som gjorde Djurgårdens ledningsmål. Sedan var det dags för Jacob Josefson, närmast från Buffalo, att göra sitt första mål i klubben sedan 2010.

Josefson har de senaste åtta säsongerna hållit till i Nordamerika och gjorde nu sin första match i Djurgårdens tröja sedan sista SM-finalen 2010 mot HV71. Hemvändaren fick beröm av lagkamraten Tom Nilsson efter matchen.
— Josefson gör en riktigt bra match. Han är bra över hela banan, både offensivt och defensivt. Han håller pucken bra och gör ett fint mål, säger backen till klubbens hemsida.

Olle Alsing har kommit in från Leksand och han satte Djurgårdens fjärde mål innan Henrik Eriksson kunde avsluta målskyttet.