Stanley Cup-pokalen.Foto: John Crouch/Cal Sport Media/Sipa

Under lördagen och söndagen är det finfrämmat i Gävle med omnejd. Då visar nämligen Nicklas Bäckström och Christian Djoos upp Stanley Cup-pokalen i Gavlerinken och NickBack Arena.

Igår fanns de med på isen när Brynäs internmatch ”svarta mot vita” gick av stapeln. Under helgen kommer Nicklas Bäckström och Christian Djoos visa upp den väldiga Stanley Cup-pokalen för allmänheten.
— Det betyder otroligt mycket, nu har vi firat med våra fans i Washington och att få ta med bucklan hem hit till Gävle till alla som vill komma och se den … jag får nästan rysningar i kroppen. Eftersom jag är uppvuxen Gävle och Valbokille så ska det bli otroligt kul, säger Bäckström i en intervju med Brynäs konferencier Henrik Harrysson som är återgiven på Brynäs hemsida.

Bäckström och Djoos vann Stanley Cup med Washington Capitals i juni och det är Djoos som får ha sin dag med bucklan först då han visar upp den i Gavlerinken på lördag. Då är även Nicklas Bäckström på plats och dagen efter tar han med sig Lord Stanley till Valbo.

HÄR ÄR STANLEY CUP-SCHEMAT I GÄVLE:

Källa: Brynäs hemsida.

Lördag 11 augusti, Gavlerinken. Christian Djoos dag.
Spelare på plats: Christian Djoos, Nicklas Bäckström.
Plats: Gavlerinken.
Tider: Insläpp i arenan från 09, eventet på isen börjar vid 10.00. Dagen avslutas 13.00.

Söndag 12 augusti, NickBack Arena. Nicklas Bäckströms dag.
Spelare på plats: Nicklas Bäckström.
Plats: NickBack Arena, Valbo
Tider: Insläpp i arenan från 11.30, eventet på isen börjar 12.00 när Bäckis bär in pokalen på isen. Arenan stänger 15.00.