Jesper Fast. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Det har under sommaren skett stora förändringar i ständigt hajpade New York Rangers. Förutom en del nya spelare har även tränaren bytts ut. Svensken Jesper Fast menar att laget nu kommer slå ur underläge.
— Man ska aldrig gå in i en säsong och inte satsa på slutspel, säger 26-åringen till Vetlanda-Posten.

Jesper Fast NHL-debuterade för New York Rangers säsongen 2013/2014 och har sedan sakta men säkert jobbat sig uppåt i hierarkin. Inför förra säsongen förärades han med ett ”A” på bröstet och det blev också hans poängmässigt bästa säsong i NHL. Trots att han inledde på skadelistan så blev det 33 poäng på 71 matcher.

BYTT UT EN DEL SPELARE

Laget från Manhattan har under sommaren genomgått en renovering och Jesper Fast kan nu åldersmässigt sägas tillhöra den övre halvan med sina 26 år.
— Även om jag bara är 26 så är jag en av de äldre i laget nu. Jag har gjort fem år i NHL och börjar få en del rutin som jag kan dela med mig av till de yngre. Jag försöker verkligen föregå med gott exempel både på och utanför plan, berättar han för Vetlanda-Posten.

Bland spelare som lämnat Rangers sedan förra säsongsstarten märks bland andra Michael Grabner och Rick Nash. Spelare som passerat 30-strecket och som nu ska ersättas av killar som exempelvis talangerna Lias Andersson och Filip Chytil.

TRÄNAREN FICK LÄMNA

Efter fjolårets slutspelsmiss fick tränaren Alain Vigneault lämna och istället har oprövade David Quinn hämtats in.
— Vi ser hockey på samma sätt sedan tror jag det är en fördel att han kommer från collegehockeyn eftersom att vi har ett så ungt lag, säger Fast.

Vetlanda-Posten: Vad har du för förhoppningar på nästa säsong?
– Personligen är det att bli ännu bättre och spela ännu mer. Nu bygger vi om i truppen som sagt men man ska aldrig gå in i en säsong och inte satsa på slutspel. Ingen trodde på Vegas förra året heller och de gick ju hela vägen till final.