Mattias Karlsson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Igår vann Sheffield med 3-2. Idag tog Leksand revansch – och vann med 7-0. Flera nyförvärv klev fram i målprotokollet.

Ja, Leksands helgtripp till Sheffield blev lyckad till slut. Trots den snöpliga förlusten igår, då Evan McGrath avgjorde i slutminuterna, kan det allsvenska laget lämna de brittiska öarna vid gott mod.

I kvällens returmatch vann Leksand nämligen med hela 7-0, efter att ha bjudit på rejäla målkalas under de två sista perioden. Det stod bara 1-0 efter den första perioden, då David Rundqvist blev den enda att överlista motståndarmålvakten. Han skulle inte bli det enda nyförvärvet att göra mål. Faktum är att de sex målen som följde också kom från nya spelare.

ENGELSMANNEN NÄTADE

2-0 kom från Mattias Karlsson och 3-0 från Thomas Valkvae Olsen. Och sen följde ett riktigt speciellt mål. Ben O’Connor, en stor ikon i Sheffield där han varit en firad stjärna under fyra år, gjorde mål på sin gamla klubb. Han gjorde också det avslutande 7-0-målet i slutakten.

Däremellan gjorde Linus Persson, värvad från Färjestad, två mål för Leksand. Det var med andra ord nyförvärvens kväll i Sheffield.
– Jättekul att så många nyförvärv fick göra mål. Jag tror att det var viktigt för oss och för hela laget. Skönt med en seger också så klart, men i övrigt får jag väl erkänna att det här inte var den roligaste match jag har spelat, säger David Rundqvist till lagets hemsida.
– Det kändes som att Sheffield var mer ute efter att slåss än att spela hockey, tyvärr.