Vasilij Podkolzin (nummer 19) omfamnas av lagkamrater.Foto: Youtube

Superlöftet Vasilij Podkolzin showade loss ordentligt i Rysslands U18-möte med USA i natt. Han stod för ett hattrick – och ett ruskigt läckert solomål.

Vasilij Podkolzin dominerade fullständigt i Hlinka Gretzky Cup i Edmonton. På bara fem matcher gjorde den ryska megatalangen åtta mål och vann skytteligan. Med sina elva poäng delade han segern i poängligan med den tippade draftettan 2020, Alexis Lafrenière.

I natt gjorde ryssen sitt, och hela turneringens, läckraste mål. I bronsmatchen mellan Ryssland och USA klev 17-åringen fram och gjorde bort nästan hela det amerikanska laget innan han lurade målvakten fullständigt och lade in pucken i en övergiven målbur. Det var teknik, vilja och styrka i en perfekt kombination.

Podkolzin, som ären av de hetaste talangerna inför nästa års draft, hjälpte därmed Ryssland till bronset via en 5-4-seger. Faktum är att han hade lekstuga matchen igenom. Det blev totalt 3+1 från den ryske trollkarlens klubba. Drömmålet nedan fullbordade supertalangens hattrick.

Kanada vann turneringen efter en 6-2-vinst i finalen mot Småkronorna.

https://twitter.com/davidnestico200/status/1028420224914272256