• Publicerat 13 augusti, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Foto: imago sport/Buffalo Bisons

Rasmus Dahlin och baseball. Går det ihop? Jajamen. I lördags fick nämligen den svenske rookien öppna matchen mellan Buffalo Bisons och Toldeo Mud Hens i MLB:s farmaliga.

Till hösten spås Rasmus Dahlin göra stora avtryck som rookie i NHL. Förstavalet från i somras har stora förväntningar på sig att förändra Buffalo Sabres framtid, med start omgående. Men att vara rookie-stjärna i NHL och i Buffalo innebär fler förpliktelser än så, som att kasta första kastet på en baseballmatch i sin nya hemstad..

När Buffalo Bisons, ett farmarlag till Major League Baseball-laget Toronto Blue Jays, tog emot Toldeo Mud Hens fick Dahlin iklädd en Bisons-tröja med nummer 26 på ryggen symboliskt kasta matchens första kast.

Att hockey- eller andra idrottsstjärnor tar första kastet på olika baseballarenor har blivit en tradition i USA och i Nordamerika, och att Rasmus nu gjort sin baseball-premiär kan vi väl bara tolka som att han redan mottagits väl av Buffalo-borna.