Björklöven vann rivalmötet med Modo.Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Den klassiska SCA-cupen tjuvstartade under fredagskvällen med mötet mellan de Hockeyallsvenska rivalerna Modo och Björklöven. Gästerna drog det längre strået och kunde avgå med en 3-0-seger efter fint målvaktsspel från Oscar Masiello i Björklövenkassen.

Efter en mållös förstaperiod tog gästande Björklöven ledningen i inledningen av den andra perioden genom ett mål i numerärt underläge signerat Jakob Stenqvist. Lukas Eriksson kunde sedan utöka Umeålagets ledning till 2-0 i slutet av mittperioden, ett mål som betydde att gästerna gick in till den sista periodvilan med en tvåmålsledning.

I den tredje perioden fastställde nyförvärvet Alexander Viklund slutresultatet när han satte 3-0 i den öppna Modo-buren.

MASIELLO STORSPELADE

Oscar Masiello, som spenderade förra säsongen på lån i Björklöven men som inför den här säsongen skrev på ett permanent avtal med den Hockeyallsvenska klubben, spelade strålande i gästernas kasse och räddade samtliga 23 Modo-skott.

Närmast för Modo väntar ett möte med Skellefteå på tisdag nästa vecka. För Björklövens del fortsätter träningsmatchandet mot Timrå nästa fredag.