Tanner Glass.Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

Det börjar närma sig tävlingsäsong och nu börjar de spelare som inte fått kontrakt i Nordamerika röra sig mot Europa. Häromdagen gjorde München klart med den förre Calgaryspelaren Matt Stajan och idag gjorde franska Bordeaux klart med hans gamla lagkompis Tanner Glass.

Tanner Glass draftades sent av Florida Panthers 2003 och NHL-debuterade för klubben fyra år senare då han avverkat sina collegestudier. Sedan dess har det blivit en rad säsonger och klubbar för Glass som på sina 527 NHL-matcher gjort totalt 69 poäng.

TRÄNAS AV FÖRRE NHL-SPELAREN

Efter att ha varvat den senaste säsongen med spel i Calgary och farmarlaget Stockton flyttar 34-åringen nu till Europa. Under fredagen presenterades han av den franska klubben Bordeaux som tränas av den förre franske storspelaren och NHL-spelaren Philippe Bozon.