• Publicerat 1 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Filip AnderssonFoto: Bildbyrån

Förra säsongen vann han backarnas poängliga i J20 Elit. Nu lånas Filip Andersson ut till Kallinge/Ronneby.

Almtuna har en av HockeyAllsvenskans mer intressanta backuppsättningar. Veteraner som Per Svensson mixas upp av jättelöften som Adam Thilander och Jacob Ragnarsson, och inte minst Djurgårdslånet Simon Johansson.

Nu lånas en annan backtalang ut av klubben. Junioren Filip Andersson kommer under den närmaste tiden matchas hos Kallinge/Ronneby. KRIF möter nästa vecka Tingsryd, Karlskrona och Kristianstad och då kommer Andersson finnas med i laget. Det skriver Almtuna på sin hemsida.

Andersson gjorde sju allsvenska matcher förra året. Han gjorde också åtta matcher i Hockeyettan på lån till Köping och Enköping. Främst spelade han dock i Almtunas J20-lag där han från sin backplats gjorde 30 poäng på 26 matcher i J20 Elit. Med det vann han backarnas poängliga.