Jenni Asserholt.
SDHL 1

Målskytt direkt i comebacken – så tänker hon kring landslaget: ”Gå ut och försöka prestera mitt bästa”

ANNONS

Efter ett och ett halvt års frånvaro var Jenni Asserholt tillbaka i tävlingssammanhang igen under söndagen då HV71 hemmabesegrade Modo med 2-0 i SDHL. Sista målskytt i matchen blev Jenni Asserholt som strålade av lycka över att vara tillbaka. Men en återkomst till landslaget vill hon inte tänka på än – men dialogen med den nye förbundskaptenen Ylva Martinsen finns där.
— Jag har ingen aning om vad jag står hockeymässigt och hur hon ser på den biten, berättar Jenni Asserholt för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var muntra miner i HV-lägret efter söndagens premiärseger mot Modo. Allra mest kanske Jenni Asserholt sken i Kinnarps Arenas dunkla korridorer. Efter ett och ett halvt års frånvaro från tävlingsspel på grund av graviditet och efterföljande mammaledighet var hon igår tillbaka på isen.
— Det var så himla roligt att knyta på sig skridskorna och ge sig ut i hetluften igen. Det var fantastiskt kul och det är en lång resa som har gjorts. Det går inte att beskriva.

PERSPEKTIVEN HAR ÄNDRATS

Det var i februari som Jenni Asserholt och sambon Lucas Frey blev föräldrar för första gången och den meriterade stjärnan medger att hennes perspektiv har ändrats en smula sedan den stora livshändelsen. Det är lättare att koppla bort hockeyn nu.
— Innan så var jag väldigt nördig in i minsta detalj och man breddar ju perspektiven. Jag gör det i alla fall och även om jag vill vinna mycket och vara lika fokuserad när jag kommer till match så tror jag på något sätt att det blir lättare efter match att ställa om och koppla bort hockeyn och ställa om till familjelivet snabbare.

Lucas Frey. Bildbyrån/Simon Hastegård

Var du förbannad längre tid efter en förlust förr?
— Ja, men absolut. Jag kunde ligga sömnlös ibland på nätterna. Men det upplever jag inte nu.

TAR ETT TAG ATT KOMMA IN I DET

Tävlingscomebacken skedde alltså igår i HV71:s seger mot Modo. Men Asserholt har funnits med vid de flesta av träningsmatcherna inför premiären.
— Jag hade några matcher i benen men det är ändå när det är premiär och mycket annat runt omkring som händer, så var det skönt att det gick vår väg idag.

Hon berättar att trots matcher i benen på försäsongen så tar det ändå ett tag att komma in i det hela med tanke på att hon inte åkt skridskor på ett och ett halvt år innan. Men matchen mot Modo kändes bra och dessutom fick hon krydda det med att göra 2-0-målet med fem minuter kvar av matchen.
— Klart det var kul. Jag såg att vi var två, men jag valde att skjuta, det var inte så mycket kvar av matchen så den satt bra, säger hon och spricker upp i ett leende.

FINNS EN LANDSLAGSDIALOG

Den stora frågan sedan Ylva Martinsen tog över förbundskaptensjobbet hos Damkronorna efter Leif Boork har varit om Jenni Asserholt nu kommer tillbaka till blågult. 30-åringen är en av våra mest rutinerade spelare men har de senaste åren stått över landslagssammanhang efter en konflikt med Boork.

I förra veckan intervjuades Asserholts sambo och tränare Lucas Frey av hockeysverige.se och fick då frågan om sambons eventuella deltagande i landslagssammanhang. Han sa då att det finns en dialog mellan Asserholt och Martinsen, men att prioriteringen just nu ligger på hemmaplan. När HV-spelaren själv tillfrågas om saken låter det på samma sätt.
— Vi har en dialog och jag har ingen aning om vad jag står hockeymässigt och hur hon ser på den biten. Jag kan ju bara gå ut och försöka prestera mitt bästa. Men först och främst har jag sagt att jag vill fokusera på HV71 och försöka få till en vardag här med det nya livet och med Lucas som tränare. Om det öppnar sig framöver så kommer vi absolut hålla en dialog här om det går att lösa på något sätt. Men vi får se, jag är inte där nu och vi får ta det lite dag till dag.

Men du stänger inga dörrar för landslaget?
— Nej, svarar hon innan övrig media lägger beslag på den comebackande stjärnan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL