Mattias Guter.
Timrå IK

Målskytten om ryktena: ”Det är läskigt hur media kan fungera och påverka”

ANNONS

Mitt under brinnande kvalspel för Karlskrona kom det uppgifter i media som gjorde gällande att Mattias Guter var klar för AIK den kommande säsongen. Problemet var bara att det inte stämde.
— Det där var så sjukt. Jag har aldrig sett ett kontrakt från AIK, berättar Guter i Betssons SHL-bibel.

Det var i våras som det slogs på stora trumman från mediehåll om att AIK skulle ha gjort klart med Karlskronas målskytt Mattias Guter inför den kommande säsongen. Men det visade sig aldrig stämma då 30-åringen senare blev klar för Timrå.
— Rykten har man varit med om förut, men det här var ett så falskt rykte att det nästan blev sant. Det är läskigt hur media kan fungera och påverka nuförtiden. Det skrevs ju på ett sätt som att det skulle varit klart. Det är ju sällan media dunkar på på det sättet om det inte stämmer, berättar forwarden i Betssons SHL-bibel.

ÄVEN DICK KOPPLADES SAMMAN MED AIK

En annan som kopplades samman med AIK under den här perioden var Dick Axelsson, som senare visade sig välja Djurgården.
— Jag fick ett sms av Dick under den här perioden, där han skrev typ ”jaha, vad kul att vi ska spela ihop nästa år”. Sedan så garvade vi åt alltihop. Jag menar det var ju nästan som att det var kontraktsdetaljer i tidningen och själv hade jag ju inte sett eller hört någonting. Så det var jättekonstigt. Jag fick många sms och samtal under de dagarna från polare och allt möjligt uppifrån Stockholm. Så nej, det var en jättekonstig grej.

Guter berättar vidare att uppgifterna, som kom mitt under Karlskronas kvalspel, inte störde honom. Han tycker också att det vore märkligt om han skulle valt att spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong efter ett starkt år i SHL.
—  Jag menar det är skillnad om jag bara hade spelat en minut förra säsongen i SHL och det hade gått åt pipsvängen personligen. Då kanske man får titta sig i spegeln och känna att ”nej, jag kanske skulle gå ner en division och spela”, men jag tycker att det fortfarande går bra att prestera på SHL-nivå, så nej, jag hade inte kunnat tänka mig att spela Hockeyallsvenskan nu.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM