• Publicerat 12 september, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Lias Andersson.Foto: IBL/All Over Press

På torsdag återsamlas NHL-lagen för sina training camps. Lias Andersson är redo att slåss om en ordinarie plats i New York Rangers.

New York Rangers framtid har precis avslutat den årliga rookieturneringen i Traverse City. I laget fanns Lias Andersson,19, som väntas bli en ledande spelare i organisationen framöver. För honom var turneringen startskottet på hans försök att en ordinarie plats i NHL redan den här säsongen.

– Det är bra att få några matcher innan säsongen. Och bra att få igång benen och lungorna innan training camp. Det tar jag med mig, säger Andersson till New York Rangers twitterkonto.

För Andersson är årets training camp den andra i karriären. Han var med förra hösten, men då slutade den med att han fick återvända till Frölunda och Sverige. Men Rangers bygger om och redan i år väntas talangen göra större avtryck. Och han vet vad han måste göra för att bevisa för nye coachen, David Quinn, att han förtjänar en plats.

– Jag vill spela mer med pucken, och göra skillnad i matcherna. Jag vill göra smarta grejer och ta kontroll där ute. Jag kan bli starkare i egen zon och i tekningscirklarna. Jag ska jobba lite med det nu de första veckorna.

SNABB OMLADDNING

Rangers hamnade utanför pallen i i Traverse City och Andersson hinner knappt landa från turneringen innan Rangers försäsong inleds. Men han ser inget problem i att turneringen och försäsongen ligger så tätt inpå varandra.

– Det är viktigt för mig och för alla andra också att få matcher. Att bli redo och försöka göra så bra man kan på campen. Jag är väldigt laddad för den, säger Andersson.