Kevin Goumas.Foto: Ronnie Rönnkvist

Kevin Goumas var en av kvalhjältarna när Mora tog klivet upp i SHL 2017. Men efter säsongen skadade han sig och missade fjolåret. På försäsongen har han haft en tryout med Mora – men nu står det klart att den inte kommer resultera i ett permanent kontrakt.

Med 44 poäng i grundserien och nio ytterligare i kvalet var Kevin Goumas en av Moras absolut största hjältar när de våren 2017 tog klivet upp i SHL. Men sedan gick amerikanen mer eller mindre upp i rök och det framkom senare att han ådragit sig en knäskada under en fjällsemester. Något Sportbladet rapporterade om för nästan exakt ett år sedan.

INGEN FORTSÄTTNING

Det blev inget spel för Kevin Goumas under 2017/2018 men till denna erbjöds han ett tryout-kontrakt av Mora och har sedan dess spelat samtliga träningsmatcher för klubben.

Men nu står det klart att det inte blir något mer spel för 26-åringen i klubben.
— Det är såklart ett jättetråkigt beslut att ta. Kevin är en fin och bra person på alla sätt och vis men vi anser att han dessvärre är en bit ifrån den kapacitet som behövs för att ta en plats i laget, säger sportchefen Anders Forsberg till klubbens hemsida.