Michelle Yucel är klar för DjurgårdenFoto: Bildbyrån

Djurgådens SDHL-lag förstärker. 22-åriga Michelle Yucel ansluter från Hammarby där hon spenderad den gångna säsongen: 
– Jag hade en dröm att spela i SDHL igen, säger hon till klubbens hemsida

För drygt tre år sedan sågs Michelle Yucel som en av de största talangerna inom damhockeyn men där och då fick hon inte ihop livet riktigt.
– Det pågick väldigt mycket i mitt liv och jag kunde inte lägga 100 procent på hockeyn. Jag valde att ta det mycket svåra beslutet att sluta spela. Det var några tuffa år utan hockeyn så därför känns det väldigt roligt att få chansen igen, säger Yucel som spelade för AIK innan hon lade av.

För två år sedan gjorde hon comeback i Division 1 då hon spelade med Almtuna, där det blev 15 mål och 10 assist på 15 matcher.  Förra året spelade hon med Hammarby, där det blev hela 33 mål och 18 assist på 26 matcher – även det i Division 1. Målet var att gå upp i SDHL. Det lyckades man inte med men för Yucel blir det alltså ändå spel i högstaligan.
– Det var en ambition vi tillsammans som lag hade. Jag själv hade en dröm om att spela i SDHL igen och min säsong i Hammarby var en rolig tid och utvecklade mig som spelare. Självklart tog jag chansen att få spela i Djurgården, en proffsig förening med en bra inställning till damhockeyn. Det finns alla förutsättningar att satsa och utvecklas här.

EKMAN: ”EN SKICKLIG SPELARE”

Djurgårdens sportchef NIls Ekman är nöjd med sin värvning.
-Hon är en skicklig spelare som gjort bra ifrån sig på tryouten. Jag är övertygad om att hon kommer utvecklas mycket under säsongen.

Yucel väntas debutera när Djurgården reser norrut för matcher mot Modo och Luleå.