• Publicerat 14 september, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Julius Junttila.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Han floppade i Luleå, men gjorde succé i Kärpät i fjol. Den här säsongen kunde ha börjat bättre för forwarden Julius Junttila. I dag fick han lämna sin KHL-klubb Sibir Novosibirsk – efter fem matcher.

LÄS MER: Måns Karlsson – ”Svenskarna går urstarkt i KHL”

Julius Junttila levererade inte alls enligt förväntningarna i Luleå för två år sedan. Det blev bara tre mål och tio poäng på 35 matcher innan han lämnade klubben i förtid inför förra säsongen.

Återkomsten till finska ligan blev desto mer lyckosam för 27-åringen. Han svarade för 52 poäng på 53 matcher för Kärpät och blev med det fyra i hela poängligan. Dessutom togs han ut i Finlands OS-trupp och blev finsk mästare med Uleåborgsklubben efter att ha vunnit slutspelets poängliga med 14 poäng på 18 matcher.

KONTRAKTET REVS

Framgångarna utmynnade i ett KHL-kontrakt med Sibir Novosibirsk. Men det blev ingen långvarig sejour i klubben. Efter fem poänglösa matcher är han på marknaden igen. I dag meddelar Sibir på sin webbsida att kontraktet har rivits ”efter ömsesidigt samtycke”.

Julius Junttila har under sin karriär gjort 208 poäng på 348 finska ligamatcher.