• Publicerat 18 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Jack Eichel och Rasmus Dahlin.Foto: USA Sports Today / Imago Sport

Jack Eichel vet hur det är att vara en uppsnackad supertalang. Nu ska han föra sina erfarenheter vidare på lagkompisen Rasmus Dahlin.
– Det är mycket som händer och det kommer att dras i honom från alla håll, säger amerikanen till nhl.com.

LÄS MER: Dubbla mål av Rasmus Dahlin

När Jack Eichel kom fram nämndes han ofta i samma andetag som Connor McDavid. Kanadensaren valdes till sist som en ganska given etta i draften, men amerikanen Eichel var en lika given tvåa. Det sades att han skulle gått som nummer ett vilket annat år som helst.

Rasmus Dahlin har haft en liknande hajp runt sig. Svensken valdes emellertid som etta i draften, och kommer kunna ta hjälp av Eichel som nu avverkat tre säsonger i NHL. Den amerikanske centerstjärnan har ett tydligt råd till Dahlin.
– Det gäller att inte låta sig bli överväldigad av allt. Det är mycket som händer och det kommer att dras i honom från alla håll. Han kommer in i ligan med väldigt stora förväntningar på sig. Jag har bara känt honom ett litet tag och vi får se hur han kommer att hantera det, men jag tror han kommer klara det bra. Jag tycker att han verkar vara en lugn, ganska lågmäld kille som verkligen brinner för att spela hockey. Han verkar kunna hålla fötterna på jorden och det tror jag kommer vara viktigt för honom, säger Eichel till nhl.com.

”DET KOMMER VARA DEN STÖRSTA OMSTÄLLNINGEN”

21-åringen menar att det är livet runtom ishockeyn som kommer vara Dahlins utmaning.
– Jag tror inte den stora utmaningen kommer att handla om hockey. Det kommer av sig självt tack vara den talang han besitter. Jag tror det kommer att vara viktigt att snabbt komma i ordning med livet i USA. Det kommer nog vara den största omställningen.

Jack Eichel gjorde 64 poäng på 67 matcher förra säsongen. Totalt har han 177 poäng på 209 matcher i NHL.