• Publicerat 18 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Elias Pettersson gör bort målvakten.Foto: Twitter

Elias Petterssons kyla och handleder har gett resultat. Igen. I natt gjorde han ett vansinnigt elegant mål i en internmatch med Vancouver Canucks.

Elias Pettersson imponerade under fjolårssäsongen och under Vancouvers inledande rookiecamp och har skämt bort hockeyvärlden med det ena läckra målet efter det andra. När Vancouver i natt spelade en internmatch visade Pettersson återigen upp sina magiska handleder.

Elias Pettersson och Jonathan Dahlén bildade förstakedja för ett av de tre lagen som Vancouver Canucks delat upp spelarna i, och laget vann matchen med 7-4 sedan båda svenskarna gjort ett varsitt mål. Tredjelänken i kedjan, Nikolaj Goldobin, sköt ett hattrick.

Men det var ändå Elias Pettersson som stal showen.

https://www.instagram.com/p/Bn23o4whzyC/

Svensken har klarat av de första dagarna på sitt första riktiga träningsläger i NHL.
– Jag visste att det skulle bli tufft, för det såg på twitter hur det var förra året. Redan efter första träningen visste jag att det skulle bli tufft, alla dagar, säger han enligt Sportsnet.

Coachen Travis Green svarade ”snart” på frågan om när Elias Pettersson får spela sin första match med Canucks A-lag. Svensken själv är laddad.
– Jag har chansen att visa att jag kan spela bra. Jag ska försöka göra så mycket jag bara kan av de där träningsmatcherna.