• Publicerat 19 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Beau Bennett.Foto: Billy Hurst-USA TODAY Sports

För några år sedan var Beau Bennett en av hockeyvärldens mest omtalade talanger. Nu är han klubblös – efter att ha lämnat sin KHL-klubb.

Kanske kan det här vara en spelare för något lag i SHL? Beau Bennett står i alla fall utan kontrakt. Det tidigare storlöftet lämnar Dinamo Minsk efter bara fem matcher. Klubben skriver på sin hemsida att båda parterna var överens om beslutet.
– Av personliga skäl kan han inte delta i de kommande matcherna. Vi diskuterade situationen med Beau och hans agent och kom fram till det gemensamma beslutet att det bästa alternativet vore att avsluta kontraktet genom en ömsesidig överenskommelse, säger VD:n Anatoly Kurilets.

Bennett gjorde bara en assistpoäng på de fem matcherna och fortsätter ha problem att leva upp till den hajp som fanns kring honom som ung. Han valdes exempelvis som nummer 20 i draften 2010 och gjorde 14 poäng på sina 26 första NHL-matcher. Därefter gick det sämre och totalt har han bara gjort 64 poäng på 200 matcher i NHL. Han har dock en Stanley Cup-titel med Pittsburgh 2016, även om han bara gjorde en match i slutspelet.

Så sent som förra säsongen levererade Beau Bennett imponerande 57 poäng på 60 matcher i AHL. Trots det gav han alltså upp NHL-satsningen för den här gången och drog till Europa.